21 Februari 2021 | Mats filosoferar

Februari fototema: Ljus

Så var det dags för en ny fotoutmaning igen. Maria Norrgård, med bloggen Marias memoarer, har utlyst en ny utmaning för februari efter ett litet uppehåll. Ljus är månadens tema, då februari är en månad där det efterlängtade ljuset återvänder, efter några mörka ljusfattiga månader.

Ett brett och fritt ämne där vi hyllar ljusets återkomst. Varsågod, här serverar jag några tolkningar i temat ljus.

Det var ju det där med ljuset i tunneln. Denna tunnel ligger i Agia Galini på södra Kreta i Grekland och byggdes av nazisterna under tyska ockupationen. Tunneln används fortfarande som en smidig genväg från byns övre del ner till stranden.

Öresundsbron med morgonljus som bryter igenom molnen. Bilden är tagen under en inflygning till Kastrups flygplats. 

Thermalbadet i Polichnitos på Lesvos i Grekland "badar" i ljus. Badvattnet håller hälsosamma dryga 40 grader och kommer från den heta källan som är Europas varmaste, (runt 90 grader). Man känner sig 20 år yngre efter ett bad här kan jag lova, åtminstone resten av dagen.

En maffig ljusupplevelse med en hologramprojektor till musik i Singapore, med stadens upplysta skyline i bakgrunden.

Karnevalen i Rethymnon på Kreta där allt är galet, så galet att man firar med tända bengaliska eldar på balkongen. Då är detta bara kvällsparaden inför den stora paraden dagen efter.

En stad i ljus! Eller, ska vi inte säga två städer i ljus. Aten och Pireus som har vuxit ihop, fångat på bild från flyget.

Avslutar med att tända just ett ljus. Bilden är från en kyrka på ön Spinalonga i Mirabellabukten, Kreta. Spinalonga som var Europas sista spetälskekoloni.

Text & Foto: Mats Randow

Fler fotoutmaningar:

Läs mer: Augusti fototema: Religiöst

Läs mer: September fototema: Soluppgång till solnedgång

Läs mer: Oktober fototema: Man-made, skapat av människan

Läs mer: November fototema: 50 nyanser av....

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.