06 Januari 2021 | Mats filosoferar

Bästa blogginläggen 2020

Vilka var mina mest lästa blogginlägg som jag publicerade under det märkliga året 2020? Många bloggare brukar köra sin årskrönika runt nyår. Det är inget jag gjort tidigare. Jag har nog inte riktigt haft tiden att engagera mig i det. Men, nu minsann, när jag sitter i en form av social distansering och resväskan står tom och undanstoppad i väntan på att pandemin ska klinga av. I väntan på att ett säkert resande ska vara möjligt. Det har varit ett superknepigt år där jag fått ihop 39 blogginlägg. Bra där, tänker jag. Med tanke på att ett, numera världsberömt, virus styrt nästan hela året.

Sverige! Vi har ett resultat. Vinnaren och mest lästa inlägget från 2020 är om att kunna åka skidor och ligga på stranden samma dag. Dessutom, bara det att kunna åka skidor utför på en ö i medelhavet låter knäppt och är speciellt.

1.     Åka skidor på Cypern

 

2.    Biltur och spökhotellet i Prodromos på Cypern

 

3.    Fotoutmaning: Tema religiöst

 

4.    Världens bästa chili, en underbar historia

 

5.    Famagusta och en tidsresa med cykel

 

6.    Perspektiven på coronaviruset – Och covid-19

 

7.    Hur många kloster finns det på Cypern?

 

8.    Ljuskonstpromenad i Göteborg

 

9.     Vänern runt

 

10.  Fiskeläget Spiken och Läckö slott på Kållandsö

 

Som kuriosa finns det ett blogginlägg som tar sig in på topplistan och är skrivet 2019. Högt berg på Kreta? Tre bokstäver. Varje helg fångar inlägget många läsare. Antar att det finns några korsord som har berget med. Kul att ett berg, väl värt att besöka, får denna uppmärksamhet. Samtidigt är det kul när blogginlägg lever vidare.

Vad händer under 2021? Tittar jag lite i min kristallkula ska jag tillbaka till Cypern igen och fortsätta arbetet där jag avslutade i mars 2020. Då förändrades mycket här i världen på bara några dagar. Från att allt fungerade och löpte på som vanligt. Till fullständig panik med låsning och lockdown av samhället. Med gränser som stängdes och utegångsförbud. Det går dock inte att se i kristallkulan när jag kan åka tillbaka. Försöker jag spå framtiden i min kaffesump, säger inte den heller mig något. Jag smuttar istället lite på mitt nybryggda kaffe och försöker tänka klart och realistiskt. Vi är varje dag som går, närmare dagen då vi kan ses och ge varandra en kram igen. Vad som än står i den grumliga spåkulan, och vad som än är gömt i kaffesumpen, så är det samtidigt mycket upp till oss själva hur 2021 ska bli.

God fortsättning på nya året och var rädda om varandra.

Text & Foto: Mats Randow

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.